Nieuw: Bouchez (MR) in het Nederlands

“Het is tijd voor een sterke regering.”

Verrassing van formaat op Twitter, Bouchez start een charmeoffensief naar de Vlamingen toe en spreekt hen aan in hun eigen taal. Bijna geloof je dat hij begrijpt wat hij voorleest. Hier een daar een klemtoon verkeerd en zo nu en dan mist hij een ‘het’, of maakt hij van alle, ‘al’ maar al bij al een verdienstelijke eerste keer. En, hij hoeft niet onder te doen voor zijn partijgenote Sophie Wilmès.

Nu goed, belangrijker is natuurlijk de boodschap. Bouchez pleit voor een “sterke regering die de gevolgen van de coronacrisis volop kan aanpakken op economisch en sociaal vlak.” Laat het duidelijk zijn dat Bouchez overtuigd is van zijn genialiteit en zichzelf de status van de onvervangbaarheid toeëigent. “We staan klaar, samen met Open Vld. MR maakt het verschil, ook voor Vlaanderen”, aldus Bouchez.

De MR blijft zich dus vastklinken aan de Vlaamse liberalen. Of het indruk maakt op De Wever (N-VA) en Magnette (PS) valt af te wachten. Zij nodigen in ieder geval eerst Groen en Ecolo uit voor een tweede ronde. Bouchez kan alleen maar wachten tot hij wordt uitgenodigd. Of niet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More