Gents gemeenteraadslid stemt tegen een intitiatief van haar eigen partij en wordt teruggefloten.

Een vertegenwoordiger van CD&V, Kim Decatelle, stemde tegen een tariefverhoging voor de stadsmusea, terwijl het haar eigen partij was die die verhoging had gevraagd. De vrouw is een ‘groentje’ in de politiek.

Bij CD&V doen ze het af als een beginnersfoutje. “Het gaat om iemand die nieuw is in de partij en erg betrokken is met cultuur. Zij heeft met een heel groot hart tegengestemd, omdat ze schrik had dat kwetsbare mensen minder makkelijk toegang zouden krijgen tot onze musea”, zegt Mieke Van Hecke.

De arme vrouw kwam ook al met de verklaring dat ze na een toelichting bereid was om haar mening bij te schaven.

Voortaan weet ze nu dat men bij de Christendemocraten niet gediend zijn met het hebben van een eigen mening. Niet alleen op hoger niveau werkt men er met zogenaamde fiches, ook op lokaal niveau wordt aan de mandatarissen blijkbaar duidelijk gemaakt wat men wel en niet mag denken. Mieke Van Hecke vond het zelfs nodig om dat nog extra te onderstrepen door te beklemtonen dat  hun vertegenwoordiger een een beginnersfoutje maakte. “Maar ze is tenminste bereid om haar mening bij te stellen, iets wat ik amper zie in de gemeenteraad”, aldus Van Hecke.

De 12 apostelen hebben nog veel werk bij CD&V.