Dieven moeten Ferrari van honderduizend euro noodgedwongen achterlaten.

Vrijdagnacht werd Wilfried Blocken (70) door de politie van Genk opgebeld om te melden dat zijn Ferrari 348 ts op de brug van de Henry Fordlaan stond. Wilfried kon die onmogelijk gaan oppikken, want hij was met vakantie in Tenerife. Hij schrok wel even toen hem werd gemeld dat zijn peperdure bolide ergens op een brug stond met zijn lichten aan en de deuren open.

Het was meteen duidelijk dat de Ferrari gestolen was en dat de dieven het voertuig moesten achterlaten…omdat ze zonder naft vielen.

Eigenaar Blocken kan er om lachen: “Mijn vrouw zei nog dat ik moest gaan tanken, maar dat heb ik gelukkig niet gedaan.” Zijn typisch mannelijke nonchalance is een geluk bij een ongeluk en meteen een tip voor eigenaars van bolides, want de klassieke antidiefstalsystemen van het voertuig hadden gefaald.

Op zijn 27 jaar oude Ferrari 348 ts staan nauwelijk 20.000 kilometers. Blocken vermoedt dat hij momenteel zo’n 100.000 euro waard is.

Het echtpaar komt niet speciaal terug van vakantie nu ze weten dat hun autootje veilig bij de takeldienst van de politie staat.