En dat vinden wij goed nieuws.

Het gamma van Alfa Romeo is momenteel niet erg uitgebreid. Er zijn de vrij nieuwe Giulia en Stelvio enerzijds en de Giulietta en MiTo die al lange tijd meegaan anderzijds. Er waren geruchten dat er ook een stationwagen-versie van de Giulia zou komen, net als een coupé. Geruchten die inmiddels de kop ingedrukt zijn.

Ook denkt Alfa Romeo al lange tijd na over een opvolger voor de 8C Competizione: de 6C. Een studiemodel werd in 2013 op de wereld losgelaten. Maar toen kwam het besef dat die allicht zustermerk Maserati voor de voeten zou lopen.

Maar… Pogea Racing GmbH, een bedrijf dat zeer nauw samenwerkt met Alfa Romeo, heeft iets te vertellen:

“Bepaalde mensen zijn zo enthousiast over bepaalde zaken die geheim moesten blijven, dat ze toch hun mond niet konden houden. We begrijpen dit en we waarderen dit ook. Van een absoluut betrouwbare, legitieme bron hebben wij vernomen dat er groen licht werd gegeven voor de Alfa Romeo 6C. Hij zal vanaf 2020 in productie gaan en waarschijnlijk dit jaar nog officieel voorgesteld worden. We kennen de persoon die dit meldde zeer goed en alles wat hij in het verleden zei, werd realiteit.”

Meer details over die 6C zijn er echter nog niet bekend. Dus ook niet of-ie uiteindelijk nog veel uiterlijke kenmerken zal overhouden van onderstaand studiemodel, dat inmiddels uit 2013 stamt. We voegden ook nog een andere impressie toe die momenteel de ronde doet en die qua looks iets meer aansluit bij de huidige nieuwe Alfa-modellen.

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.