Vanuit bepaalde perspectieven is hij mooi. Maar jongens toch, wat is er met die voorkant gebeurd?

In inmiddels lang vervlogen tijden had je alleen een 3-serie coach: een berline met maar twee deuren. In de volgende generatie kwamen daar een vierdeurs-sedan, een cabriolet en een touring bij. Nog een generatie later werd die coach vervangen door een coupé.

Tegenwoordig hebben we een 3-serie sedan en touring, en de cabriolet- en coupé-versie daarvan kennen we nu als 4-serie. Inmiddels staat de nieuwe 3-serie sedan al even in de toonzalen, en dus is het logisch dat er weldra ook een nieuwe 4-serie komt.

Op het IAA in Frankfurt stelde het Duitse merk nu de 4 Concept voor. BMW verklapt ook dat die al aardig laat zien hoe de toekomstige productie-4 er zal uitzien.

Nu is dat, vanuit bepaalde hoeken bekeken, bijlange niet slecht. De achterkant, met daarin een soort ducktail verwerkt, vinden we best mooi. Ook die zijlijn valt best te pruimen, al is het misschien jammer dat die typische Hoffmeister-knik is verdwenen – al is die volgens BMW nu net uitvergroot en zit-ie in de volledige achterste zijruit.

Maar check die voorkant. Vroeger werd een BMW-grille ‘nieren’ genoemd, vanwege de vorm. We weten al dat die ‘nieren’ op verschillende nieuwe modellen nu barbecue-grillen geworden zijn, maar dit slaat echt alles. Het lijkt wel alsof de designer hier voor de lol een karikatuur wilde tekenen, en ze daar per abuis een concept van gemaakt hebben.

Deze ‘grille’ doet ons eigenlijk eerder denken aan immense konijnentanden. In combinatie met die agressieve koplampen: een woeste Bugs Bunny, toch?

1

Image 1 of 13

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.