De nieuwe Audi S6 – die met de belachelijke nepuitlaten – is er en dus is het nu tijd voor de nieuwe S8.

Op de bijgevoegde foto’s is het niet echt te zien, maar de kans is groot dat die S8 zijn uitlaten gewoon echt zijn. Onder de kap ligt immers een dikke V8 benzine: de 4-liter TFSI, met dubbele turbo en mild hybrid-technologie.

Daarmee heeft de S8 571 pk en 800 Nm aan boord, en volgens die hybride technologie zou hij ook nog eens bijna een liter per 100 kilometer zuiniger moeten zijn dan zijn voorganger, die het moest stellen met ‘slechts’ 520 paarden. Prestaties werden er nog niet bekendgemaakt, maar we gokken erop dat de topsnelheid een begrensde 250 km/u bedraagt.

Audi laat al wel weten wat we op gebied van technologisch vernuft mogen verwachten van de S8. Desondanks de ‘S’ mikt die niet echt op sportiviteit, maar des te meer op comfort. Duitse bolides met een blauw-wit logo hebben tegenwoordig een Sport+ modus, de nieuwe S8 krijgt een Comfort+ standje. Wanneer deze rijmodus geactiveerd is, leunt de carrosserie tot drie graden mee de bocht in.

Nog een geestig nieuwigheidje: wanneer je de auto van slot doet, neemt de hoogte van de ophanging meteen met 5 centimeter toe om het instappen te vergemakkelijken. Hetzelfde gebeurt wanneer de inzittenden willen uitstappen.

Voorts kan de S8 uitgerust worden met een 3D-effect in de sierpanelen in het interieur, matrix LED-koplampen en maar liefst 38 rijhulpassistenten.

De prijs? Die houdt Audi nog heel even voor zichzelf.

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.