Hij oogt misschien wel wat minder ruw, maar onder die koets zit nog steeds een beer.

De vorige generatie van de Dodge Ram 1500 was al sinds 2008 op de markt en in autoland is zoiets tegenwoordig een eeuwigheid. Tijd voor een nieuw model dus.

De imposante, strenge front werd vervangen door een met een meer speelse, guitige blik. Zo ziet hij er minder zwaar uit en dankzij veelvuldig gebruik van aluminium is hij het ook. De nieuwe Ram weegt een slordige honderd kilogram minder.

Net als de voorganger, is er keuze uit diverse V6- en V8-motoren. Gloednieuw is een – optioneel – mild-hybrid-systeem, een accu die de benzinemotor bij het accelereren een extra duwtje in de rug geeft. Dat, de meer aerodynamische koets en het lagere gewicht moeten er voor zorgen dat de Ram minder dorstig is.

Ook in de cockpit werd deze Dodge gemoderniseerd. Het voormalig 7-inch scherm maakte plaats voor een 12-duims exemplaar en op verschillende plaatsen in het interieur kunt u uw USB-toestellen inpluggen.

De Ram was al een werkpaard, maar deze nieuwe generatie is wel heel straf. De 4×4 mag maar liefst 5.760 kilogram sleuren: bijna een ton meer dan de vorige.

1

Image 1 of 12

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.