En misschien wel de laatste met een atmosferische V8.

De Shelby GT350 is de extra gepeperde versie van de Mustang en aangezien de ‘gewone’ onlangs een facelift kreeg, was het ook tijd voor een nieuwe Shelby.

En hoewel die niet mee van de facelift profiteert, is er toch heel wat veranderd. Ford Performance pakte vooral het onderstel aan. De Shelby GT350 kreeg een aangepaste MagneRide-ophanging en een intelligentere stabiliteitscontrole. Daardoor zou de wegligging er fel op vooruit gegaan zijn.

Om de auto een sportievere look te geven – en ook wel om wat meer downforce te creëren- kreeg de carrosserie tal van aerodynamische aanpassingen. Pilot Sport Cup 2-rubbers moeten al het geweld op het asfalt houden.

Onder de kap ligt nog steeds de 5,2-liter grote V8 die 526pk en 582Nm aan koppel produceert. Het is een atmosferisch blok en dus komt dat koppel nogal laat vrij. Bij 4.750 toeren per minuut om precies te zijn. Niet dat dit echt een handicap is: u kunt tot 8.250 toeren doortrekken. Een sprint naar de honderd neemt 4,9 seconden in beslag.

De prijs – in Amerika – bedraagt omgerekend zo’n 47.500 euro. Bij ons is geen prijs bekend, omdat deze Shelby GT350 eigenlijk niet voor onze markt bedoeld is. Wat niet wil zeggen dat er geen enkele dealer te vinden zal zijn die een exemplaar wil importeren. Reken er in dat geval wel flink wat bij. Om u een voorbeeld te geven: in de Verenigde Staten kost de goedkoopste Mustang – de 2,3 -liter Ecoboost – slechts 21.000 euro, terwijl u daar bij ons op zijn minst 39.000 euro voor neertelt. Inderdaad: bijna het dubbele.

1

Image 1 of 11

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.