Jan Jambon stond erbij en keer ernaar.

De hutsepot – zoals Marc Van Ranst de coronamaatregelen noemde – is stilaan aan het aanbranden. De heren politici maken er een onverteerbaar potje van. Na de mislukte show van de Vlaamse regering gisteravond, gingen Vlaamse gemeenten her en der cavalier seul spelen. De eenheid van commando, heeft plaats gemaakt voor de totale chaos.

Nog maar eens wordt het pijnlijk duidelijk dat er in ons land een paar regeringen teveel zijn. Mensen dienen zowel federale coronamaatregelen te volgen, als de regels die door de Vlaamse overheid worden afgekondigd. Maar ook de provinciegouverneurs kunnen maatregelen nemen én de burgemeesters.

Sinds het afkondigen van de maatregelen gisteravond, is Jan Jambon zijn bijnaam ‘sterke Jan’ voorgoed kwijt. Voortaan is het gewoon ‘Jan’. ‘Jan met de pet’ kan ook, maar uitsluitend voor kwatongen.

Jan is er ondertussen van overtuigd dat het huis in de fik staat en kwam vanmiddag met de mededeling dat de maatregelen voor zijn part zo rap mogelijk van kracht mochten worden. Niet veel later kwam dan het bericht dat de verstrengde Vlaamse maatregelen om middernacht reeds ingaan. Tiens, ineens lukt het wel?

Weet jij nog wat de nieuwe maatregelen zijn en heb je het gecheckt of je gemeente niet afwijkt van de standaard? Geen nood, de kans is groot dat binnen afzienbare tijd alles weer anders is, want we hebben de gouverneurs nog niet gehoord.

Het was zo slecht niet ten tijde van Wilmès. In het land der blinden is éénoog koning. In ons land is kunnen kijken geen vereiste om te kunnen zien.