BMW vond de MINI een tijd geleden opnieuw uit. In de rijdynamiek en prestaties vinden we de BMW-genen helemaal terug, maar de nieuwe JCW’s zijn helemaal bijzonder.

JCW staat voor John Cooper Works, wat nog een tikkeltje sportiever mag dan de ‘gewone’ Coopers. Maak nu kennis met de nieuwe Clubman en Countryman JCW.

In het vooronder ligt de tweeliter viercilinder die in basis dezelfde is als in de Cooper S. Die werd voor de JCW opgekieteld en levert 306 pk en 450 Nm, wat niet niks is in een relatief kleine auto.

Die krachtbron is gekoppeld aan een achttrapsautomaat, en daarmee zijn de nieuwe MINI’s raketten. De JCW Clubman doet de sprint naar 100 km/u in 5,1 seconden, de lichtere Countryman heeft daar slechts 4,9 seconden voor nodig. Om het allemaal een beetje veilig te houden, is er vierwielaandrijving.

Aan de ophanging werden de nodige aanpassingen gedaan, sneller stilstaan gebeurt dankzij nieuw ontwikkelde sportremmen en beter klinken doet-ie dankzij een gloednieuwe sportuitlaat. Om het geheel af te maken, zijn er ook nog JCW-18-duims velgen en aangepaste bumpers.

De Clubman:

1

Image 1 of 17

De Countryman:

1

Image 1 of 9

En we hadden het ook nog over het geluid: dat hoor je in onderstaande video.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.