Het zal trouwens waarschijnlijk de laatste atmosferische 911 ooit worden.

Een Porsche 911 komt in verschillende smaakjes. Er is er een om hard mee te gaan, een andere om heel hard mee te rijden en de derde kan écht heel hard. De nieuwe GT3 werd onlangs al voorgesteld in Frankfurt en dus is het nu tijd voor zijn nog snellere broer, de GT3 RS.

Wel, die zou eigenlijk pas vanavond officieel voorgesteld worden. Maar blijkbaar waren ze vergeten dat de mensheid in Austalië al een halve dag ouder is dan in onze contreien.

We kijken hier naar een exemplaar dat is uitgevoerd in de nieuwe kleur Lizard Green. Achterin ligt de reeds gekende 4-liter boxermotor, die mits wat aanpassingen 520pk en 460Nm aan koppel produceert. Zonder het gebruik van een of meer turbo’s, jawel. Om atmosferisch aan zo’n hoog vermogen te geraken, hakt de begrenzer er pas in bij 9.000 toeren per minuut.

De 911 GT3 RS doet zijn sprint van nul naar honderd in 3,4 seconden en haalt een top van 312 km/u. In maart valt hij voor het eerst live te bewonderen op het autosalon van Genève. Volgens de geruchtenmolen zal dit overigens de laatste atmosferische 911 ooit worden. 

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.