Maar hij heeft wel een naam om uit te printen en in te kaderen, want anders vergeet je ‘m: Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

De Range Rover Velar was eigenlijk al de sjiekste van de Land Rover-klas. Sjiek met een sportief kantje bovendien, en vooral dat laatste wordt nu uitvergroot in deze nieuwste telg.

Onder de kap ligt een 5-liter V8 die beademd wordt door een compressor en zo 550pk produceert. Dat is op zich niet zo verwonderlijk: ook bij pakweg BMW en Mercedes hebben ze zo’n straffe SUV’s in het gamma.

Wat wel straf is: de topsnelheid is niet begrensd, waardoor deze Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition doorspurt tot 274 km/u. Een sprintje van nul naar honderd doet-ie trouwens in 4,5 seconden.

Zo’n hoge topsnelheid is redelijk bizar voor een SUV. Je moet ook over een stel stalen ballen beschikken om het te durven rijden, want zo’n hoge auto wordt bijzonder windgevoelig op zo’n hoge snelheid.

Toch is deze nieuwe Brit nu niet de snelste SUV ooit. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio bijvoorbeeld, die gaat nog 9 km/u sneller.

Deze Velar is wel een pak duurder dan de Italiaan. Voor minder dan 171.750 euro neem je namelijk geen exemplaar mee.

Groene jongens kunnen ‘m maar beter laten staan: de Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition slurpt gemiddeld zeventien liter benzine per honderd kilometer. En aangezien dit het ‘officiële cijfer’ is: reken dus maar op een liter of vijfentwintig, dertig als je graag geregeld het gaspedaal vloert.

1

Image 1 of 14

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.