De ‘oude’ BRZ is reeds lange tijd onder ons, en dus werd het hoog tijd voor een opvolger.

Die ‘oude’ BRZ is overigens een van onze lievelingsauto’s: we reden we al eens met dit prachtig exemplaar.

Maar de BRZ kreeg ook wel vaak de kritiek om een beetje ‘underpowered’ te zijn. 200 atmosferische pk’s en een koppel van 212 Nm: het zijn dan ook cijfers waar een potente gezinswagen tegenwoordig vlotjes over gaat. Daarom monteert Subaru fabrieksaf banden die niet zo veel grip bieden: zodat je ‘m toch nog kan laten uitbreken in sportieve bochten. Op onderstaande foto’s zien we dat de opvolger Michelin Pilot Sport 4-schoeisel draagt: rubbers die zich niet zo makkelijk lossen van het asfalt.

We wisten dan ook al dat hij meer oemph zou krijgen, en er werd gespeculeerd dat die turbogeblazen zou worden.

Nee dus. In de plaats van een 2-liter, ligt er nu een 2,4-liter boxer in het vooronder. Daarmee worden er voortaan 231 paarden en 250 Nm aan koppel richting achterwielen gegooid. De toerenteller gaat pas bij 7.500 omwentelingen per minuut in het rood.

Da’s dus het goede nieuws: de BRZ krijgt (een beetje) meer kracht. Het slechte nieuws? Wij kunnen er niet van meegenieten: hij zal niet op de Europese markt gebracht worden.

Misschien is er toch nog een sprankeltje hoop: de huidige Subaru BRZ is zo’n beetje dezelfde auto als de Toyota GT86. Ook de nieuwe zal een Toyota-broertje krijgen. En daarover is nog niet gezegd dat die niet naar Europa zou komen, dus het zou kunnen van wel.

In ieder geval: wij hebben begin volgend jaar nog eens een date met een speciale versie van het uitzwaaiend model, en we kijken er al naar uit.

1

Image 1 of 8

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.