Nieuwe supercar van Ginetta heeft nog geen naam (foto’s)

Maar wat we al wel weten, is dat hij er beestig uitziet.

De Britse sportwagenbouwer bestaat al sinds 1958. Lange tijd hebben ze op Ford-mechaniek gebaseerde soort van kitcars gebouwd, maar op het Autosalon van Genève zullen ze een geheel eigen product voorstellen.

Maak kennis met de Ginetta Zonder Naam. Voorlopig althans, want die naam zal op het salon verklapt worden.

Wat we al wel weten? Dat-ie de motor heeft zitten waar je dat van de gemiddelde supercar niet verwacht. Centraal voorin in de plaats van achterin namelijk: achter de vooras dus. Daar huist een V8 die 608 paarden produceert, en een koppel van 700Nm op de achterwielen loslaat. Al dat vermogen wordt geleid via een semi-automaat met zes versnellingen die je met flippers aan het stuur kunt bedienen.

De auto weegt slechts 1.150 kilogram en is bloedsnel. Een sprint naar de honderd neemt minder dan drie tellen in beslag, de topsnelheid ligt op 320 km/u.

Wie er eentje wil, die moet wel behoorlijk snel zijn. En ook welgesteld. Er zullen namelijk slechts twintig exemplaren gemaakt worden, die de deur uitmogen voor 470.000 euro.

2

Image 2 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More