Altijd al gedroomd van een Ford Mustang met een hoge instap? Wel, in dat geval is het eindelijk zo ver.

Bij Ford werken ze al een hele tijd aan een auto met volledig elektrische aandrijving. En aangezien er, ook bij EV’s, de meeste vraag is naar SUV’s, hebben ze voor die carrosserievorm gekozen.

Misschien een beetje belachelijk dat ze dan voor de benaming ‘Mustang Mach-E’ kiezen, maar volgens Ford is daar een goeie reden voor: de EV zou namelijk hetzelfde, rebelse karakter hebben.

Wie een exemplaar wil, die zal de keuze hebben tussen een aantal verschillende aandrijflijnen. Er kan, in het geval van de Mach E, geopteerd worden voor achter- of vierwielaandrijving en een standaard (75,7 kWh) of iets groter (98,8 kWh) accupakket. In dat laatste geval zou theoretisch zo’n 600 kilometer ver op een batterijlading kunnen geraken. De Mach E heeft een niet onaardige 337 pk.

Er is echter ook nog een GT-versie. Die heeft altijd vierwielaandrijving en maar liefst 465 pk en 830 Nm aan trekkracht.

Aan de buitenkant zien we hier en daar wat stijlelementen die aan de ‘gewone’ Mustang doen denken, maar binnenin is het allemaal gloednieuw en hypermodern. Het centrale scherm op het dashboard is overheersend, en met 15,5 inch zelfs nog groter dan dat in de Tesla Model 3.

Ford werkt ook aan een netwerk van snellaadstations, dat een beetje vergelijkbaar met dat van Tesla zal zijn. Daar kan op tien minuten tijd een kleine honderd kilometer bijgeladen worden.

1

Image 1 of 10

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.