Gedaan met de criminaliteit.

Gekkigheid in Nieuw-Zeeland, waar de politie een cavia heeft ingezet om mensen rustiger te doen rijden. Elliot – zo heet het knaagdiertje – kan niet sneller lopen dan negen kilometer per uur en is even onvoorspelbaar als kinderen.

Uitgedost in aangepast politie-uniform marcheert hij rond een school. Geen chauffeur die het ooit over zijn hart krijgt om dat beestje plat te rijden, dus hopelijk staat hij ook even stil bij het feit dat het even goed een kind had kunnen zijn.

Dierenliefhebbers spreken van een schande – hoe kan het ook anders. Volgens hen gaat het om dierenmishandeling. Aan de politie om die beschuldigingen te weerleggen: “Volgens zijn menselijke ’mama’ wordt de cavia erg verwend. Elliot vindt het leuk om tripjes te doen en door mensen te worden geaaid. Wij verzorgen onze dieren goed hoor. Maak je maar geen zorgen”, klinkt het. Nu al cavia van het jaar.

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.