Het motorblok komt dit keer van bij Ford. Van de strafste Ford nog wel.

In 1999 presenteerde de Brit Lee Noble zijn eerste sportwagen. De M10 was een compacte cabrio met een atmosferisch 2.5-literblok. De opvolger, die de naam M12 droeg, kreeg een 3-liter V6 uit een Ford Mondeo.

Daarna vond Lee Noble het tijd om de Ferrari’s en de Lamborghini’s van deze wereld het vuur aan de schenen te leggen. In 2016 kwamen ze met een 670pk sterke supercar met een V8 onder de kap. Nu werd het doek van de nieuwste telg getrokken: de M500.

Die krijgt de 3,5-liter grote, door twee turbo’s beademde V6 uit de Ford GT. Die katapulteert via een DSG-bak van VW zo’n 550pk naar de achterwielen. Het geheel zou zo’n 1.250 kilogram wegen.

Hoeveel-ie moet kosten? Daar moeten de Britten nog eens goed over nadenken. Ze gaan eerst een inschatting maken van hoeveel exemplaren ze ongeveer zullen verkopen, en wat dan de productiekost zal zijn. Maar aangezien ze heel wat exemplaren hopen te slijten van de M500 én het de ‘instapper’ van het merk moet worden, zullen ze de prijs zo laag mogelijk houden.

1

Image 1 of 16

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.