Ook al verloor het de wedstrijd na een aantal discutabele fases thuis met 1-2 van Club Brugge, als Genk volgende zaterdag wint op Oostende en dat nog eens herhaalt op de laatste speeldag thuis tegen Mechelen, dan gaat het zesde en laatste ticket voor Play Off 1 sowieso richting Limburg, ongeacht de uitslagen van de twee andere kandidaten Mechelen en Anderlecht.

Eenvoudig zal het sowieso niet worden voor Genk op Oostende. De kustboys staan, door de winst van Cercle Brugge tegen Gent, op de voorlaste plaats met slechts twee punten voorsprong op hekkesluiter Beveren, dat zaterdag op Moeskroen aan de bak moet.

Enerzijds heeft Genk dus nog zijn lot in eigen handen, anderzijds kan Mechelen door eventueel puntenverlies van Genk op Oostende zaterdag aanstande al zeker zijn van Play ff 1 deelname als dat gepaard gaat met thuiswinst tegen Eupen.

Wint Mechelen zaterdag aanstaande thuis van Eupen, en daar is een grote kans toe, dan komt Anderlecht sowieso niet meer in aanmerking voor Play Off 1, ook als het op de slotdag alsnog gelijk zou komen met de Maneblussers. Mechelen heeft immers drie wedstrijden meer gewonnen dan Anderlecht, en dat geeft, bij een gelijk aantal punten, de doorslag bij de eindafrekening.

Anderlecht kan enkel nog Play ff 1 halen als het zelf zes op zes pakt, als Mechelen thuis niet wint van Eupen en Genk-Mechelen op de laatste speeldag op een gelijkspel eindigt. De meeste dromen  zijn bedrog…?