Vijgen na pasen.

1,2 miljoen mondmaskers zijn er momenteel verdeeld via apothekers. Het Luxemburgs kwaliteitsproduct dat – volgens de woorden van Koen Geens (CD&V) – door de beste besteldienst van het land door Minister Goffin (MR) werden besteld bij een Luxemburgse postbusfirma, kunnen vanaf vrijdag door iedereen worden opgehaald bij de apotheker. Voor de verdeling werd een spreiding volgens leeftijd uitgewerkt. Zo mochten de mensen die geboren zijn in 1945 of eerder eerst hun mondmasker ophalen. Elke dag komt er een leeftijdsgroep bij. Maandag mogen de mensen die geboren zijn in 1975 (of eerder) hun mondmaskers ophalen, vrijdag iedereen.

De interesse is lauw, nu het ergste van de pandemie voorbij lijkt te zijn. Wie niet bij de apotheker moet zijn, laat het spul gewoon liggen. Van alle corona-soaps was die van het mondmasker de langdradigste.

Het is wachten op een parlementaire commissie om de bewandelde wegen van Goffin en kornuiten na te gaan. Maar zoals wel vaker in dit goed geregelde land, worden vijgen na pasen niet meer geconsumeerd.