Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen, maar voor honden zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk geen feest. 

Zowel dieren als mensen schrikken ervan, maar wij mensen weten dat het geen bedreigende situatie is. Voor jouw hond is het anders. De schrik voor harde geluiden is een natuurlijke angst die voortkomt uit overlevingsdrang. Dit kan zich uiten als heftig blaffen, janken, maar ook wegkruipen onder het bed of in andere donkere hoeken van het huis. Soms vluchten angstige honden zelfs weg. Daar kan zelfs de stoerste leiband ter wereld niets aan doen.

Maar als het aan autofabrikant Ford ligt, zal je Blackie voortaan op 31 december op beide oren kunnen slapen. Ze hebben namelijk de noise-cancelling technologie, die we onder andere kennen van hoofdtelefoons, geïntegreerd in een hondenhok. Op dit moment bestaat de geluidswerende tent alleen nog als concept, maar als het project ook de volgende ontwerp fases overleeft, kan het weleens snel op de markt komen.

De werking achter het idee? Wel, wanneer de microfoons in het prototype van het hondenhok het geluid van vuurwerk opvangen, zendt een ingebouwd geluidssysteem tegengestelde frequenties uit. Deze onderdrukken het geluid volledig, of dempen het aanzienlijk. Integraal onderdeel van het ontwerp is kurk met een hoge dichtheid: ideaal voor geluidsisolatie. 

De Samsonrock, die dansen alle honden in hun hondenhok?  Niet als het aan Ford ligt.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."