Dat Peaky Blinders één van de meest geweldige misdaadseries is van de afgelopen jaar, hoeft al langer geen betoog.

Het is alsof we wreed terug verlangen naar de jaren 20, een tijd waar mannen nog échte mannen konden zijn en waar men de term politieke correctheid nauwelijks kon spellen. Vrouwen versieren, whisky zuipen à volonté, paffen, gokken en af en toe een beetje moorden. Het spreekt de kijker precies aan.

Is een jaarlijks Peaky Blinders festival in de UK praktisch en financieel gezien onhaalbaar voor jou en je maten? Geen nood, want we hebben voor jou the next best thing en het is nog niet zo lang rijden. Want in Den Haag is namelijk een Peaky Blinders-bar geopend: Shelby Public House.

In de pub zijn twee gedeeltes: één waar bezoekers cocktails, whisky en bier kunnen drinken en een andere ruimte waar ze Engelse gerechten kunnen eten. Het was oorspronkelijk een Ierse bar, maar door de immense populariteit van Tommy Shelby en zijn familie, zijn er enkele grondige aanpassingen gebeurd om je volledig terug te katapulteren naar de tijd van deze gangsters.

Het café is zowat een exacte kopie van de Garrison Pub: het hele (drank)menu is gebaseerd op Britse specialiteiten, de bediening gaat gekleed zoals in de jaren 20, je vindt er Britse kranten, er hangen bontjassen aan de kapstokken… Allesbehalve het roken uiteraard.

By the order of peaky fookin blinders….neem je pet en opsodemieteren naar Den Haag!

https://www.instagram.com/p/B5D0FsZgG5u/

https://www.instagram.com/p/B4-woSLAnzL/

https://www.instagram.com/p/B4-RZmNgzKf/

https://www.instagram.com/p/B47SIpWAz_g/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."