De ideale kraak plegen? Dan moet je even de populaire Netflix-serie La Casa de Papel bekijken om de nodige tips te sprokkelen.

Vooraleer je het weet, neurie je weken, maanden misschien, het liedje Bella Ciao uit de hitserie mee. Maar wil je meer doen dan alleen maar neuriën en ook ervaren hoe het is om uit een onmogelijke situatie te ontsnappen, plan dan vlug een roadtrip naar Utrecht. 

Want daar is onlangs de La Casa de Papel VR escape room geopend.  Het doel van het spel is simpel: je moet de kluis open zien te maken zonder dat de politie je te pakken krijgt. Dat betekent dat je hints en raadsels moet oplossen binnen de tijd. En dat alles doe je ook nog eens gedeeltelijk met een virtual reality-bril. 

In de virtual reality-wereld sta je zelf in het bekende Muntgebouw van de serie. Daarbij ontmoet je personages uit de serie, zoals El Profesor, Tokyo en Rio. Hulp is natuurlijk altijd meer dan welkom. Je mag met minstens zes en maximaal 36 personen een poging doen de raadsels op te lossen. 

Je hoeft niet fysiek sterk te zijn of een goede conditie te hebben, veel speelt zich af rondom de speeltafel van jouw team.

Klinkt als een uitdaging? Reserveer dan alvast hier een datum voor jou en je partners in crime.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."