‘Notting Hill’: de prijs van de roem

Romantiek met een humoristisch sausje.

Aan het eind van de jaren negentig komt één van de meest iconische films van Julia Roberts uit. Zij is dan op de top van haar roem. Net zoals het hoofdpersonage in Notting Hill, Anna Scott, die tijdens een bezoek aan Londen Will Thacker (gespeeld door Hugh Grant) letterlijk tegen het lijf loopt. Grant zet zich met Notting Hill definitief op het menu als de klunzige, ideale schoonzoon, Roberts als de vrouw met de grootste glimlach ter wereld.

Een film lang proberen twee mensen een brug te bouwen tussen twee werelden.

Notting Hill is 30 jaar geworden, maar doorstaat moeiteloos de tand des tijds. De film behoort nog steeds tot de meest geliefde romantische komedies ooit. Hij bracht destijds 400 miljoen dollar op, wat enorm is voor een kleine film. Roberts en Grant, net als de film zelf, kregen een nominatie voor een Golden Globe Award.

De Londense wijk Notting Hill is door het succes van de film alleen maar nóg populairder geworden. Het huis met de blauwe deur groeide uit tot een toeristentrekker. De deur werd uiteindelijk zelfs geveild.

Notting Hill is een cultfilm, een nagslagwerk voor de liefde waaruit naar hartelust wordt geciteerd. Als je de film al drie, vier keer hebt gezien, dan ben je niet de enige.

Vanavond kan dat dus nog een keer. 

Vitaya / 2 maart, om 20:40 -22:55 : ‘Notting Hill’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More