Er zijn echter wel enkele voorwaarden verbonden aan een rondje Groene Hel.

In het Duitse Eifel ligt de hemel voor petrolheads: de Nürburgring. Op dit meer dan twintig kilometer lange circuit worden races gereden, en fabrikanten gaan er hun nieuwe auto’s testen.

Maar de Nürburgring is ook bekend omwille van zijn Touristenfahrten. Tijdens die dagen, zo’n 170 per jaar, mag iedereen het circuit op, zolang zijn auto maar straatlegaal is en hij een rijbewijs op zak heeft. Na een winterstop is het de gewoonte dat die Touristenfahrten in maart telkens weer beginnen, maar ook hier strooide Covid-19 roet in het eten.

Vandaag gaat de ‘Groene Hel’ zoals het circuit ook wel genoemd wordt, weer open voor de ‘toerist’. Er worden nog wel enkele coronamaatregelen getroffen. Zo mag er slechts één passagier in je auto zitten, en moet je de entreetickets ‘contactloos’ – dus online – aankopen. Toeschouwers zijn minder welkom, daarom zullen alle parkeerplaatsen van het circuit alsnog gesloten blijven.

Nog een probleempje voor ons: Duitsland smeet de grenzen toe. Buitenlanders mogen enkel binnen voor een zogenaamde ‘essentiële verplaatsing’, en een dagje gaan boenderen is niet essentieel natuurlijk. De kans is dus reëel dat de Polizei je onderschept.

In afwachting tot ook wij weer richting Nürburgring mogen, kijken we nog eens naar deze compilatie:

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.