In september 1990 gaf Paul Jambers, BRT-journalist werkzaam voor het informatief magazine Panorama, zijn ontslag bij de BRT (nu: VRT). Jambers richtte een eigen productiemaatschappij op: Jambers TV Productions.


De eerste klant van Jambers werd de VTM. Tussen Jambers TV Productions en de VTM werd een samenwerkingsakkoord voor drie jaar gesloten dat voorzag in de levering van 15 reportages per jaar. De reportages zullen worden uitgezonden in VTMs magazine TeleFacts. De onderwerpen zullen in gemeenschappelijk overleg bepaald worden.

Jambers was ook van plan ook reportages te leveren aan andere tv-zenders.

De zakelijke leiding van Jambers TV Productions kwam in handen van Paul Van den Heuvel, die toen actief was bij Roularta Books en Events.

De NV Jambers TV Productions kreeg een startkapitaal van 1,25 miljoen frank (nu: zowat 300.000 euro). Jambers en Van den Heuvel hadden bij de start elk de helft van de aandelen.

Enkele jaren later werd de naam van de onderneming gewijzigd in Jambers Televisieprodukties.

Vandaag, dertig jaar later, bestaat de NV nog steeds. Proficiat Paul! Echtgenote Pascale is bestuurder van de NV.


Die vennootschap Jambers Televisieprodukties heeft wel een matig 2019 achter de rug. De nettowinst viel terug tot zowat 32.500 euro. In 2018 bedroeg die winst nog ruim 150.000 euro.