In 1999 omschrijft Gazet van Antwerpen de familie Cleymans als een ‘plankenkoortsig ouderpaar en twee kinderen’ bij wie de showbizz overduidelijk in de genen zit.

Beroemd worden? “Neen”, zegt Jelle Cleymans (13), “daar is het me niet om te doen.” De Gazet: ‘Papa Jan Cleymans (36), als klarinetist en saxofonist bekend van de XL-Band en de BMWers, stond aan de wieg van het superduo Samson en Gert, en ging bij hen muziek maken. Karen Jacobs (39) speelde jaren in het KJT maar is als Lieve ook een echte TV-BV in Alle maten. Zoon Jelle (13) deed zijn zegje in Voeten vegen, had de Kotmadam als hospita en ontdekte de musical op de planken van Les misérables. Daar deed zusje Clara (10) overigens ook een duit in het zakje. In Disneys Luizenleven is zij het stemmetje van Dot. Haar pittige sproetensnoetje van kleine Assepoester doet je in de gelijknamige Studio 100-productie naar de zakdoek grijpen van ontroering. Wat de vier met elkaar gemeen hebben, is een opgewekte gedrevenheid en het feit dat dit soort van activiteiten hun natuur is.’

Vandaag vinden we Jan en Jelle in Make My Day. Op de site lacht Jelle je met zijn mooiste glimlach toe.

Die NV van Jan en Jelle Cleymans heeft de resultaten over 2019 bekendgemaakt. Er was dat jaar een zeer kleine winst. Het is toch beter dan in 2018, toen het jaar met verlies werd afgesloten. Aangezien 2020 een coronajaar is, zal winst maken dit jaar niet evident zijn voor de NV.

(Thierry Debels)