Deze Aston moet auto’s als de Ferrari 812 Superfast het vuur aan de schenen leggen, maar zijn looks moesten eigenlijk nog even geheim blijven.

Vorige maand brachten we het nieuws dat Aston Martin een nieuwe DB11 heeft. Dat is met zijn 639pk niet bepaald een makke GT, maar het kan natuurlijk altijd nog straffer.

Bij Aston Martin wàren ze dan ook al bezig aan een pikantere versie: de DBS Superleggera. Die zal, zo doet de naam toch vermoeden, minder gewicht op de weegschaal zetten dan de DB11. Dankzij een medewerker die onlangs per abuis iets teveel info losliet, weten we al dat die meer dan 700pk zal krijgen.

En dankzij een anonieme, snode fotograaf weten we nu ook al hoe die oogt. Ergens in Azië vond er namelijk al een preview-feestje plaats. Tijdens zo’n gebeuren mogen Aston Martin-klanten die interesse hebben al een kijkje komen nemen. Normaliter mogen er op zo’n gelegenheid geen foto’s genomen worden, maar blijkbaar was diegene die dit in het oog moest houden even weggeroepen. Of moest hij nodig naar het toilet, weten wij veel.

In ieder geval: er werden wél foto’s gemaakt. En één daarvan lekte nu het wereldwijde web op. Zo weten we een maand te vroeg dat de DBS toch een heel andere snoet heeft dan de DB11.

Een enorme zwarte grille domineert de voorkant, met daarnaast nog twee uit de kluiten gewassen koelingsroosters. Zo’n dikke, geblazen V12 heeft natuurlijk ook heel wat frisse lucht nodig. Ook de koplampen zijn anders, waardoor het eigenlijk een heel andere auto geworden is.

Over een maand gaat het doek officieel van deze nieuwe Aston Martin DBS Superleggera.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.