Als je dacht dat er enkel complottheorieën bestaan over de Belgische staatsveiligheid en onze jeugdige klimaatbetogers, heb je het mis. Ze komen in alle soorten en maten. 

Zo zijn geobsedeerde Marvel-fans ervan overtuigd dat de Deense speelgoedbouwer LEGO een zeer belangrijk element heeft prijsgegeven over de komende kaskraker: Avengers Endgame. Tot het herbekijken van elke Marvel-film tot de tiende macht op zoek naar verborgen hints en het constant verversen van de bestaande IMDB-pagina van de film, doen fans er alles aan om het einde te raden van de superheldenfilm.

Maar nu blijkt dat een plastieken speeltje van drie centimeter hen al een flinke stap vooruit hielp. In de nieuwe LEGO promotiecampagne van het Iron Man-figuurtje voor Endgame, lijkt de mini Tony Stark het beruchte Mark 85-harnas te dragen. Waarom berucht? Dit harnas was in de comics het machtigste pak dat hij ooit droeg. Fans vroegen zich al een tijdje af wanneer dit harnas zijn opwachting zou opmaken in het Marvel-universum.

Dit zet nerds uiteraard aan tot denken. Zal Tony het harnas gebruiken om terug in de tijd te reizen en zo de dodelijke vingerknip van Thanos voorkomen? Om zeker te zijn, moeten we wachten tot eind april.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."