Oeps, Messi blijft dan toch nog een jaar bij FC Barcelona

“Ik dacht dat ik gratis mocht vertrekken.”

“De voorzitter heeft me gezegd dat de enige manier om te vertrekken is door 700 miljoen euro te betalen, en dat is onmogelijk. Er was nog een andere manier, via de rechtbank. Maar ik zou nooit naar de rechtbank trekken tegen Barça, ik hou van de club en ze hebben me alles gegeven” , aldus Lionel Messi (33). Dat het de liefde voor de club is die hem weerhoudt, is twijfelachtig. Messi heeft zich op z’n zachts gezegd negatief uitgelaten over zijn club en raakte de Catalanen in hart. Het is maar de vraag of dat ooit nog echt goed komt. Liefde kan je niet kopen.

Vorige week liet de legendarische nummer tien met een fax weten dat hij weg wilde, maar daar hadden hij en zijn advocaten misschien beter nog een nacht over geslapen.

Het wordt een delicaat jaar voor Barça. Hun god is mens geworden. De club en haar supporters bestaat voortaan uit voor -en tegenstanders van Messi. Of dat op het veld tussen de collega’s ook zo is, lijkt de logica zelve.

Het gaat om veel, veel geld, maar de beslissing is genomen op het slagveld van de eer. Het zou wel eens kunnen dat de club daar een foutje heeft gemaakt. Scoren doe je niet met centen, maar met het hart.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More