Oeps: rechter veroordeelt verkeerde bejaarde voor verspreiden naaktfoto’s Sean Dhondt (video)

De drie olijke trekkers hebben er eindelijk een uitleg aan gegeven, de eerste straffen worden uitgedeeld – al is het wel aan de verkeerde.

‘t Is nogal een spel geweest: enkele BV’s rolden met hun bloot spel zo vaak doorheen Whatsapp en Twitter, dat hun klokkenspel op iedere Vlaming zijn/haar netvlies gebrand staat. De betrokken heren zelf zwegen erover, en dus sloeg Vlaanderen aan het gokken.

Volgens sommigen hielden de venten er een privé-clubje op na, tot ze betrapt werden door één der partners. Volgens anderen zou het dan weer het werk zijn van een ‘tentslet’. Jitske Van der Veiren wilde het probleem oplossen met kilo’s kaka.

De betrokkenen leggen nu toch uit hoe het zo ver kon komen. ‘t Was geen tentslet, maar een chatslet. Een vrouw zou hen zo ver gekregen hebben, om zulke beelden van zichzelf te maken en door te sturen. Allemaal in een vertrouwensrelatie natuurlijk, maar het wicht wilde er blijkbaar munt uit slaan en de beelden verkopen. Toen dat verkopen niet lukte, smeet ze de filmpjes gratis en voor niks op het wereldwijde web. Die uitleg zou nog weleens kunnen kloppen ook: dat kunnen we concluderen uit stukken van gesprekken tussen ‘chatslet’ en een van de betrokkenen, die op onze redactie binnenwaaiden.

Peter Van de Veire gaf vandaag een woordje uitleg op MNM. “Het gaat om onze persoonlijke seksualiteit”, besloot hij. “En dat is privé. Van ons. En daar heb jij evenveel mee te maken als ik met de jouwe.”

Daar heeft de radiomaker overschot van gelijk in natuurlijk. Wie de chatslet van dienst is, is niet bekend, maar allicht zit zij al met de poepers. Er staan namelijk fikse straffen op het verspreiden van zulk materiaal. Tot vijf jaar cel, en tot tienduizend euro om precies te zijn.

Dat laatste weten ze bij ‘tScheldt inmiddels ook. De anonieme Charels hadden – onder de noemer satire – de reden van het verspreiden van de filmpjes zelf verzonnen. Ze hadden op hun site ook enkele geblurde foto’s van de heren geplaatst, bij wijze van grap.

Maar Sean Dhondt kon daar niet mee lachen. Hij liet zijn advocaat contact opnemen met de redactie van ‘tscheldt. Alleen: hoe doe je dat, contact opnemen met een anonieme redactie waarvan het adres geregistreerd is op een… parking ergens in Nederland? (Echt waar: dat verzinnen we niet).

Niet helemaal verwonderlijk dus dat er een verkeerde wordt aangesproken, als zogezegde verantwoordelijke van ‘tScheldt. Dat gebeurde ook, zo lieten ze via Twitter weten: “De advocaat van Sean Dhondt heeft gisteren een bejaarde man die niets te maken heeft met ‘tScheldt laten veroordelen voor de publicatie van 1 geblurde foto’ van Sean Dhondt.”

Het was de 83-jarige Fons – die niks met ‘tScheldt te maken heeft – die de veroordeling toekreeg:

Fons ziet er nog wreed goed uit voor zijn leeftijd, maar wij weten wie de échte bejaarde man achter ‘tScheldt is: Gert Van Mol, de specialist in Indische likes. 

 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More