Oja, een nieuwe federale regering hebben we ook nog altijd niet

In de schaduw van corona, is het aangenaam werken.

We liggen wakker van de hitte en we ergeren ons aan een resem maatregelen, maar dat we richting het record van 541 dagen zonder regering  afstevenen, is nergens een gespreksonderwerp.

We hebben toch een regering? Dingeske is premier, hoe heet ze ook alweer? Sinds de macht in dit land is overgedragen aan niet verkozen gouverneurs, vergeet je zowaar dat aan hoofd van het rariteitenkabinet ene Sophie Wilmès staat.

Toch is er nog beweging aan de federale onderhandelingstafel. Bart De wever (N-VA) en zijn nieuwe vriend Paul Magnette (PS) zijn zaterdag nog een keer op de koffie geweest bij de koning. Het belangrijkste nieuws daarover is dat het duo op 17 augustus nog eens mag terugkomen.

Ziezo/voila we zijn weer up to date wat het nieuws over de federale regeringsvorming betreft. Of toch niet helemaal, want vandaag en morgen zijn er technische werkvergaderingen om een nieuwe vergadering met de groenen voor te bereiden. Zolang er vergaderd wordt zitten we goed!

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More