Laten we toegeven: de Belgen lopen niet echt warm voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. We horen er nauwelijks iets van op het nieuws en de kans op medailles is klein.

Nochtans zijn extreme sporten zoals skeleton, short track, snowboardcross, moguls en ijshockey zeer boeiend om naar te kijken. Zelfs kunstschaatsen kan u aan het scherm kluisteren. Tenminste als u weet hoe het publiek te entertainen. En de negentienjarige kunstschaatser Ivett Tóth uit Hongarije, die weet dat.

Gekleed in een zwarte leren vest van AC/DC, trok ze meteen alle aandacht naar haar toe. Geen Italiaanse componisten of klassieke stukken voor deze dame om haar te begeleiden. Neen, Tóth koos om te kunstschaatsen op de tonen van Back In Black, gevolgd door Thunderstruck.

Ze zette met een score van 53.22 haar beste uitvoering van het seizoen neer. Nog steeds een heel eind verwijderd van het 82.92 wereldrecord van de Russische Alina Zagitova, maar als ze een medaille kreeg voor durf en lef ging ze meteen met het goud naar huis.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."