Een whisky van uitstekende kwaliteit is zijn investering waard.

Bij een van de bekendste Schotse whiskymerken, Glenfiddich, weten ze dit.  Glenfiddich is een grote naam in de whiskywereld omdat het de eerste distilleerderij was die de single malt naar de hele wereld exporteerde,  in 1963. Hij is vernoemd naar de vallei (‘Glen’) van het hert (‘fiddich’). Op elke fles staat dan ook het iconische hert van Glenfiddich afgebeeld. 

De meest onderscheiden Single Malt ter wereld kwam vorige winter weer met een pareltje op de proppen, namelijk de zeer zeldzame 50 jaar oude Glenfiddich Single Malt.  Met een rijpingsproces van een halve eeuw, onder toeziend oog van de Glendfiddich malt master, is dit één van de meest prestigieuze whisky’s ooit gebotteld door Glenfiddich. De whisky zou volgens de kenners smaaktoetsen bevatten van vanille en appelsien.

Maar deze keer telt niet alleen het innerlijk, maar ook het uiterlijk. De fles komt namelijk in een prachtige doos die verzegeld is met een wassen zegel. De doos zelf is voorzien van handgestikt leder en aan de binnenzijde vinden we handgeweven zijde met accenten van Schots zilver. 

Als je denkt dat de investering van  37.000 euro binnen X-aantal jaren het vijfvoudige waard is, haast je dan nu meteen om er eentje te kopen eer ze uit voorraad zijn. En vergeet vooral ons niet te trakteren als dank voor de tip!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."