In het Antwerpse district Merksem ligt het Hof Ter Heyde: een openbaar park, dat tot in de jaren zeventig nog een stuk tuin van het Dennenhof was.

Openbaar, dus iedereen mag er komen. Hoewel er momenteel natuurlijk wel wat voorwaarden aan verbonden zijn. De sociale afstand moet bewaard blijven, bijvoorbeeld. Al gebeurt dat niet echt in de praktijk.

De omwonenden zijn ongerust, dat het thans druk bezochte Hof Ter Heyde een potentiële corona-broeihaard is. Er zijn zelfs hansworsten die in groep komen en hun eigenste drank en muziek meebrengen, om er dan een ‘coronafeestje’ te houden.

Bezorgde bewoners bellen dan naar de politie, maar die mannen in het blauw hebben het dezer dagen al pokkedruk. Ze geraken pas uren later ter plaatse, en dan zijn de feestvogels natuurlijk allang gaan vliegen.

De bezorgde buurtbewoners laten ons weten begrip te hebben voor het feit dat de politie momenteel niet de capaciteit heeft om de geldende maatregelen te handhaven. Maar ze denken wel dat het een goed plan zou zijn, het park tijdelijk te sluiten…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.