Heb je een eigen zaak, dan wil je natuurlijk naamsbekendheid. Kun je ooit genoeg naamsbekendheid hebben? Dat is aan jou. Een goede manier om bij het publiek op te vallen is sponsoring! En hoe kan dat beter dan in de sport? Het is niet voor niets dat het meeste (sponsor)geld omgaat in de sport, ook in de amateursport wordt dit ontzettend veel gedaan. Je maakt én een team blij én je valt op in de regio. Een manier om écht op te vallen is afstappen van het normale. Bedruk in plaats van shirtjes, tassen of vesten eens iets anders. Iets waar iedereen niet direct aan zou denken. Er zijn allerlei relatiegeschenken waarmee je dit kunt waarmaken.

It’s in the water

Je wilt het team een warm hart toedragen op een originele manier, maar hoe? Een voorbeeld is waterflesjes met logo. Net iets specialer dan bidons en kratten. Je kunt ze voorzien van je logo, maar ook van een boodschap. Geef je ze aan je team of deel je ze (ook) uit aan het publiek? Ze zijn namelijk erg goedkoop om in groten getale in te kopen. Het zijn simpele plastic flesjes, maar in erg veel soorten en maten verkrijgbaar. Met een kaartje, met een bedrukking op een sticker, groot, klein, je kunt het zo gek niet bedenken. Iets duurzamer bezig zijn? Dan zijn er ook opvouwbare flesjes die je vaker kunt gebruiken. Je voorkomt hiermee dat mensen plastic flesjes gaan kopen en elke keer weer weggooien. Goed bezig!

Kampioenen!

Je sponsort een team natuurlijk niet voor niets. Dit doe je alleen als je vertrouwen in het team hebt. Jouw team wordt kampioen! En als het dan zover is, moet je natuurlijk ook iets leuks hebben voor het feest en kun je meeliften op hun prestatie. Teveel promotiemateriaal bestaat haast niet. Ben je trotse sponsor van de kampioen, dan kun je bijvoorbeeld ballonnen bedrukken om zowel je team als je merk te showen. Ballonnen zijn leuk om op te laten of om de kantine mee vol te hangen. Milieuvriendelijk? Kan ook! Tegenwoordig zijn er 100% biologisch afbreekbare ballonnen te verkrijgen én te bedrukken. Behalve met ballonnen kun je de kantine ook versieren met vlaggenlijnen, bedrukt met je eigen logo of met een andere pakkende opdruk. Het feest kan beginnen, want jij bent binnen! Naast ballonnen zijn vaantjes een leuke weggever. Deze kun je bijvoorbeeld persoonlijk aan elk teamlid uitdelen. Het is een klein cadeautje waar je eigenlijk niets mee kunt verder, maar het wekt wel een extra gevoel van trots op.

Prestaties monitoren is prestaties verbeteren

Dan zijn er ook nog activity trackers, iets totaal anders. Deze horloges hoeven ook absoluut niet duur te zijn, maar zijn wel voor wie net iets meer budget vrijmaakt voor zijn naamsbekendheid. Met deze polsbandjes stimuleer je mensen om (meer) te sporten en je helpt de spelers bovendien om hun prestaties bij te houden. Zo wordt het alleen maar leuker voor hen en zullen de prestaties duidelijk verbeteren. Dat zorgt voor nóg meer naamsbekendheid voor jou en positievere associaties! Om in dezelfde trant te blijven: je kunt ook stopwatches of stappentellers van je logo voorzien en weggeven. Deze hebben eigenlijk hetzelfde effect, maar zijn ook actief te gebruiken bij trainingen.

Breed en praktisch

Wie op deze manier denkt, zal perfect opvallen én positieve associaties oproepen bij mensen die je merk zien. En dat is het doel van promotiemateriaal. Het is totaal niet erg om mee te liften op het succes van je team. Jij betekent immers iets voor ze. Zie het als een win-win situatie. Alle sponsorproducten zijn breed in te zetten. Voor voetbal, volleybal, hockey, noem maar op. Voor herenteams, damesteam en jeugdelftallen.

(Geschreven door Danny)