Tweedehands betekent: de miserie van iemand anders kopen? Bij het ene automerk geldt dat al wat meer dan bij het andere, zo blijkt uit een groot onderzoek.

Sommige mensen verkiezen een tweedehandsauto boven een nieuwe omwille van budgettaire redenen, anderen vinden een nagelnieuwe bolide simpelweg weggegooid geld. Van zodra zo’n nieuwe auto uit de showroom rolt, is-ie immers al duizenden euro’s minder waard.

Bij ‘What Car?’ besloten ze de mens die op zoek is naar een betrouwbare tweedehands, een beetje te helpen. Zij ondervroegen maar liefst 18.000 tweedehandsrijders, en trokken daar hun conclusies uit.

De Lexus CT bleek de meest betrouwbare auto te zijn: die gaf in maar liefst 99,5 procent van de gevallen geen enkel probleem. Ook de Suzuki Swift is een bijzonder taaie rakker, net als alle modellen van Toyota.

Maar er is natuurlijk ook een top drie van grootste miseriebakken. Een Audi A3 van tussen 2003 en 2013 laat je best staan, want dat is huilen met een hele pettenwinkel op de kop. Maar liefst 40 procent van de kopers stond niet lang na aankoop namelijk al voor een kostelijke herstelling. Ook een Ford Focus diesel (2004 – 2011) en een Opel Zafira (2005 – 2016) laat je maar best staan.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.