Vrouwen die zich al onzeker voelen over hun lichaam vragen beter niet naar het surfgedrag van hun partner in de late uurtjes.

Wanneer het over eetstoornissen gaat, wordt er vaak met de vinger naar (sociale) media en de reclamewereld gewezen. Ook druk van familie en vrienden zou een beslissende factor zijn voor het ontwikkelen van een ongezond lichaamsbeeld. Nieuw psychologisch onderzoek wijst nu een vijfde schuldige aan: het klikgedrag van de partner op eenzame momenten.

Vrouwen wiens man vaak naar expliciete websites surft, zouden zich daarom wel eens minder aantrekkelijk kunnen voelen, waardoor ze wel eens obsessief met hun lichaamsgewicht zouden kunnen beginnen worstelen. De psychologische studie die dit wilde onderzoeken, werd uitgevoerd bij 409 vrouwen rond de 34 jaar. Zij werden bevraagd over symptomen van eetstoornissen, de druk die zij ervaren van de media, hun partners en vrienden, alsook de regelmaat van hun partners bezoekjes aan volwassenensites.

Uit de resultaten zouden de onderzoekers een duidelijk verband kunnen leggen tussen ontluikende eetstoornissen bij vrouwen, druk van partners en de bezoekjes van die laatsten aan websites NSFW.

Volgens de onderzoekers zou de druk van een partner zwaarder doorwegen dan die van (sociale) media en vrienden en familie. Daarbij zouden vooral vrouwen boven de 30 jaar beïnvloed worden door ’s mans intieme surfgedrag. 

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught