Onderzoeksbureau I&O Research deed in opdracht van de Nederlandse overheid een onderzoek naar klimaatsverandering, welke mensen daar op welke wijze tegenover staan en wat die mensen zélf doen om de dreigende klimaatverandering te temperen. Dit zijn de misschien wel onverwachte bevindingen.

Uit het onderzoek van I&0 Research blijkt, dat hoger opgeleiden zich meer zorgen maken over de opwarming van de aarde. Van de hoger opgeleiden gaf 41 procent toe dat het hen bezighoudt, tegenover 24 procent van de rest.

Maar… uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat de meeste hoger opgeleide mensen beduidend meer verdienen. En met een zwaardere auto rijden. En daar ook vaker mee rondrijden. En in grotere huizen wonen. En vaker het vliegtuig nemen. En meer vlees eten.

Da’s enerzijds logisch natuurlijk, want wie meer centjes verdient kan er ook meer spenderen. Maar het zijn wel net die dingen die ervoor zorgen dat ze een grotere ecologische voetafdruk hebben.

62 procent van de hoogopgeleiden vindt dat het hoog tijd wordt dat de overheid grote bedrijven aanmaant om groener te worden. 59 procent van hen is ervan overtuigd dat hun eigen acties geen bal uitmaken, zolang er niks aan de grote bedrijven gedaan wordt.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.