‘t Zullen wel weer die gasten met hun BMW’s zijn, zeker?

Van Monster, één van de grootste Britse leasingbedrijven, vroeg klanten hun ‘bestuurderszonden’ op te biechten. Om er zeker van te zijn dat die klanten eerlijk zouden zijn, mochten ze dat ook nog eens anoniem doen. Belangrijk: ze moesten alle zonden opbiechten, en doorgeven met welk merk ze rijden.

Uit het onderzoek bleek dat de braafste mensen met een Volvo rijden. Hyundai en Honda delen de tweede plaats, Mercedes-Benz staat op de derde plek.

Voorts blijkt uit de test dat je naast een Range Rover maar beter niet te dicht parkeert. Bestuurders van het Britse merk, gaven het vaakst toe hun eigen deur tegen iemand anders’ auto te smijten, of een spiegel af te breken als ze vinden dat een ander te dichtbij staat.

De grootste stiekeme hufters vinden we echter terug in het VAG-concern. Audi- en Seat-bestuurders delen de eerste plaats voor de bedenkelijke titel ‘oneerlijkste bestuurders’. Zij beschadigen het vaakst andere auto’s, om er daarna stiekem van onder te muizen.

Dames en heren met een BMW nemen dan weer vaak twee parkeerplaatsen in beslag, om te voorkomen dat – allicht door een Range Rover-vandaal – er geen deur tegen hun geliefde vierwieler gesmeten wordt.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.