Paypal deed onlangs een onderzoek naar het gamegedrag bij zo’n 25.000 gamers in 25 landen. Tegenwoordig gebruiken veel gamers Paypal voor betalingen van games. Zo werd er vorig jaar maar liefst 100 miljard euro aan games uitgegeven via Paypal. De mensen van Paypal willen natuurlijk graag een beeld krijgen van al die gamers.

En wat blijkt? Vrouwen gamen meer dan mannen. Zo’n 44 procent van de vrouwelijke gamers zegt dat ze elke dag een spelletje spelen. Maar 40 procent van de mannen geeft aan dat ze dagelijks gamen. Uit het onderzoek komen nog enkele andere opmerkelijke verschillen tussen de gamende man en vrouw naar boven. Vrouwen gamen dan wel meer, mannen spelen langer dan vrouwen. Bijna 75 procent van de mannen zegt dat wanneer ze gamen dit minstens een uur doen. Vrouwen geven aan dat ze veel minder tijd aan een spelletje spenderen.

Ongeveer de helft van de ondervraagde mannen geeft aan de schietspellen en actiespellen hun voorkeur krijgt. Vrouwen zijn meer te vinden voor puzzel- en avontuurlijke games zoals Candy Crush. Ook leuk om te weten: vrouwelijke gamers spelen het vaakst een spel op hun smartphone. Mannen zitten liever achter hun computerscherm te gamen.

Denkt u dat het onderzoek een correct beeld geeft? Of speelt u liever Candy Crush en uw vriendin scoort records met Call Of Duty: WW2? Misschien is het geen slecht idee dat mannen en vrouwen gewoon samen een  game spelen.