Een jaar of wat geleden, bleek uit een onderzoek dat vrouwen die samenzijn met een minder knappe kerel, gelukkiger zijn.

Goed nieuw dus voor iedereen die er niet uitziet als Leonardo Dicaprio.

Nu werd er in het Personality and Social Psychology Bulletin een ander onderzoek gepubliceerd. Een studie waarin de vraag gesteld werd: zijn mannen dan gelukkiger met een minder knappe vrouw aan hun zijde? Wel, blijkt dat kerels met een ware babe aan hun zijde opmerkelijker gelukkiger zijn dan mannen met een minder mooie vrouw.

Niet omdat ze genieten van de jaloerse blikken van de makkers. Uit het onderzoek, waar 200 mensen aan deelnamen, bleek dat vooral  het streven naar het best mogelijke resultaat een belangrijke reden voor het gelukzalige gevoel was. Beter gezegd: zij die alle moeite van de wereld doen om de vrouw van hun dromen te veroveren en er daadwerkelijk in slagen, voelen zich beter in hun vel dan mannen die content zijn met de eerste de beste dame die hun pad kruist.

Volgens hoofdonderzoeker Juliana French zijn mannen in een relatie met een knappe deerne, bij voorbaat al gelukkiger op het moment dat ze in het huwelijksbootje stappen. Die tevredenheid bleef nog eens langer duren verder op in het getrouwde leven. Het gezegde dat schoonheid slechts oppervlakkig is, is dan slechts een oppervlakkig gezegde, zo blijkt.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."