Hoe maak je een film waarin het hoofdpersonage iedereen in één klap kan vermorzelen?

Dat is nochtans de superkracht van de kale Saitama. Tegen zijn eigen wil, moet hij het in de Japanse manga-reeks One Punch Man opnemen tegen de machtigste slechteriken in het heelal. Maar in tegenstelling tot andere superhelden, kost het hem steeds weinig moeite om de bad guy van dienst te verslaan. Eén klap. That’s it. Er is geen enkele uitdaging.

Maar net dat uitgangspunt maakt de reeks zo intrigerend. Omdat niemand hem kan uitdagen, heeft Saitama te kampen met lusteloosheid en depressie. Ook is zijn omgeving nooit bewust van zijn heldendaden en daardoor krijgt hij geen respect.

Zal deze grijze muis ooit een tegenstander vinden die hem weerstand kan bieden? Of is hij gedoemd tot een leven van superkrachten en superverveling?

De serie kwam in 2009 uit als webcomic en in 2012 werd die opgenomen in Young Jump Next. De manga is al vertaald naar een populaire anime-serie en verschillende videogames.

Het is nu aan de schrijvers van Venom en Jumanji om er een boeiend script van te maken, want Sony Pictures heeft groen licht gegeven om van One Punch Man een live-action adaptie te maken. De film wordt geschreven door Scott Rosenberg en Jeff Pinkner.

Misschien is deze klap net wat het saaie en voorspelbare Hollywood van tegenwoordig nodig heeft? Laten we hopen!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."