Onschuldig zoekertje van ‘Familie’ blijkt niet zo onschuldig

Wat kan er en wat kan er niet (meer) ?

‘Familie’ is alweer even volop aan het filmen. Corona had het seizoen vroegtijdig afgesloten en men moest op zoek naar een manier om ‘veilig’ te kunnen draaien. Familie werd daarom letterlijk één grote familie (bubbel) en kon weer aan de slag.

Na de zomer komt de Vlaamse soap weer op de buisflatscreen en bedienen ze weer dagelijks duizenden lieve mensen. Maar, nog voor de eerste aflevering wordt uitgezonden, is er al commotie bij de diehard-fans omdat ze denken een spoiler te hebben ontdekt. De soap plaatste namelijk een zoekertje op een website voor figuranten. Gezocht, voor een belangrijke scène, een man tussen 25 en 50 jaar, die een verpleger én een lijk kan spelen. Veel tekst zal hij dus niet krijgen. Lijken hebben niet de neiging om veel te zeggen. Let wel, niet makkelijk om na ‘actie’ onbeweeglijk te blijven. Maar daar zit het probleem niet. Fans leiden uit het zoekertje af dat verpleger Tony (Jeroen Van Dyck) nog een slachtoffer gaat maken. Oei.

Doch dat is niet het enige probleem met het zoekertje. Na de hele heisa rond vermeend racisme bij FC De Kampioenen, liep ‘actrice’ Amibata Demba te zeuren dat er in de tv-wereld nog altijd véél te weinig rollen zijn voor zwarte acteurs. En dus? Stel dat Familie voor deze verpleger voor een zwarte acteur zou kiezen, zouden ze daar mee wegkomen? Overigens waarom een man en waarom geen vrouw? is er trouwens wel een geleurd personage in Familie? En waarom een verpleger, heeft die sector het al niet moeilijk genoeg?

Televisie maken vandaag de dag is sinecure.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More