Een tijdje terug lieten we je kennis maken met The Royal Scotsman, een whiskytrein die je doorheen het prachtige Schotland neemt en die bestaat uit verschillende rondleidingen, proeverijen en bezoekjes aan whiskydistilleerderijen. 

Maar dat zette ons aan het denken: wat met de whiskyliefhebbers die snel last hebben van reisziekte of niet lang stil kunnen zitten? Gelukkig telt Schotland heel wat doorlopende, verkeersvrije fietspaden, die vaak langs oude spoorweglijnen lopen. Voel de wind door je haren tijdens je fietstocht door het open platteland. Fiets door weelderige bossen en langs slingerende kustpaden. Of voorbij glooiende heuvels en glinsterende wateroppervlakten? Het indrukwekkende (high)landschap van Schotland biedt dit allemaal en nog veel, veel meer.

Want nu kan je het sportieve combineren met het aangename, dankzij de firma Galloways Cycling Company. Zij organiseren voor jou een op maat gekozen route van vier dagen tijd en een afstand van 135 kilometer, met heel veel tussenstops aan whiskydistilleerderijen en kastelen, waar je een persoonlijke rondleiding krijgt (met bijhorende proevertjes uiteraard).

Op het einde van de dag, als je nog nuchter genoeg bent om te trappen, fiets je naar jouw B&B waar jouw zware koffers en ander persoonlijk materiaal reeds op je wachten. Galloways Cycling Company neemt namelijk zoveel mogelijk lasten op zich, zodat jij kan genieten van alle deugden.

De prijzen starten vanaf 500 euro per persoon.

Al zwalpend fietsen, voor één keer mag het.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."