Eén ding is duidelijk: Google weet meer dan je denkt. Volgens sommigen zelfs meer dan de overheid. Bij Google houden ze ons in het oog en verzamelen een indrukwekkende  hoeveelheid gegevens. Geen paniek, we kunnen zelf controleren wat ze allemaal van ons weten.

We weten intussen wel dat tech-giganten als Google en Facebook heel veel geld verdienen door gegevens van ons te verzamelen. Google haalt zevenennegentig procent van zijn inkomsten uit die gegevens. Ze weten exact wat zeventig procent van de mensen uit meer dan honderd landen in de wereld allemaal online uitspoken. Er valt dus veel geld met onze gegevens te verdienen.

Het kan geen kwaad kan om af en toe te bekijken wat Google allemaal weet over ons. Je kan naar Takeout.google.com gaan om daar alle data te downloaden die Google ooit over je verzameld heeft.

Zo heeft Google alles wat je ooit op zocht opgeslagen. Dat zijn soms meer dan 2.200 zoekopdrachten per jaar. Maar ze hebben ook foto’s die je ooit in de cloud hebt gezet. Al je online aankopen staan geregistreerd, maar ook alle e-mails, hotelreserveringen, bekeken YouTube-video’s, bezochte locaties, telefoonnummers van contacten en geïnstalleerde apps. In totaal gaat het soms om honderdduizenden gegevens.

Neem snel een kijkje op Takeout.google.com om je online leven te bekijken. Google Is watching you!