Ontelbare vuurmieren druipen als water uit omgehakte boom (video)

De natuur kan fascinerend zijn.

De vuurmier ken je misschien nog uit onze top tien van dodelijkste insecten ter wereld. ‘Mieren uit de hel’ of ‘de onoverwinnelijke mier’, het zijn maar twee van de vele bijnamen die men aan deze gevreesde insecten geeft. De diertjes staan erom bekend om enorm sterke structuren te kunnen bouwen zonder een duidelijke vorm van leiding, waarbij ze hun lichaam gebruiken als bouwstenen. Tijdens wateroverlast troept de kolonie, bestaande uit duizenden beestjes, samen om zo een drijvend vlot te bouwen. De koningin van een kolonie vuurmieren kan wel achthonderd eieren per dag leggen.

Op een pijnschaal van 10 scoort de vuurmier ‘maar’ 1.2 en de duratie van de plotselinge scherpe pijn zou twee tot vijf minuten aanhouden. Klinkt draaglijk, maar beeld je eens dat er honderdduizenden van deze kleine rode motherf*ckertjes over je heen kruipen en hun ding doen?

Een scenario recht uit een horrorfilm. Het Amerikaanse houtzagerij Northwest Sawyer plaatste onderstaand filmpje online en heeft ondertussen al miljoenen views vergaard vanwege een indrukwekkend natuurspektakel.

Mieren kruipen in de bomen op zoek naar voedsel. Eenmaal knoppen ontluiken en blaadjes aan de bomen groeien, kunnen er bladluizen opduiken. Mieren zijn verzot op de suiker die bladluizen uitscheiden. Ze doorzoeken dan ook continue de boom op zoek naar bladluizen. Intussen maakt de kolonie ook een nest door een gedeelte van de stam uit te knagen.

Maar onderstaande kolonie doet zelfs deze ervaren houthakkers even met hun mond vol tanden staan.

Niet echt het moment om de mierenneuker uit te hangen dus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More