Wel eerste even die tent opzetten.

Klinkt misschien gek, maar de Italiaanse tentspecialist Autohome maakte een daktent op maat voor de Countryman. Gesloten ziet het er een beetje uit als een uit de kluiten gewassen skibox, maar het ding is kinderlijk eenvoudig op te stellen. Vooraan twee gespen losmaken, achteraan een, een duwtje naar boven en hop: de tent ontvouwt zichzelf dankzij vier gasdrukveren.

Dan moet u nog bovenop het dak van uw Countryman geraken natuurlijk. Gelukkig zit er in de prijs van plusminus 3.000 euro een aluminium ladder. Binnenin vinden we een matras terug, twee hoofdkussens en een LED-lamp die op batterijen werkt.

Echt groot is de tent niet. 210 centimeter lang, 94 centimeter hoog en 130 centimeter breed. Maar voor ons wel groot genoeg om comfortabel de nacht in door te brengen. En voor het slapengaan nog een boekje te lezen, of wat had u gedacht?

Enig minpunt? Plek om, eens u boven gesetteld bent in de tent, de aluminium ladder weer op te halen en op te bergen is er niet. Nu maar hopen dat er, hier in de Kempense bossen, geen wilde everzwijnen met klimcapaciteiten rondlopen.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.