Leopold II en Winston Churchill van hun sokkel is nog niet genoeg: nu moet ook nog Jezus van zijn kruis.

De Amerikaan Shaun King was tot in 2010 een pastoor. Daarna besloot hij boeken en opiniestukken voor de (linkse) media te gaan schrijven. ‘Black Lives Matter’ is dezer dagen zijn favoriete onderwerp. Zijn nieuwste uitlating gaat over Jezus:

“Ik vind dat de beelden van de blanke Europeaan, waarvan ze beweren dat het Jezus is, ook neergehaald moeten worden. Ze zijn een vorm van blanke suprematie. Haal ze neer!”

“Alle muurschilderingen en in ramen van de blanke Jezus, en zijn Europese moeder, en zijn blanke vrienden, moeten neergehaald worden. Ze zijn een ernstige vorm van blanke suprematie, speciaal gemaakt om te onderdrukken. Het is racistische propaganda. Ze moeten allemaal neergehaald worden.”

Wat een malloot, die Shaun King. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met de huidskleur van Jezus? Dat hij daadwerkelijk echt bestaan heeft, daar is geen twijfel over: er is bewijs genoeg van. Dat hij vissen en wijn en zo kon toveren, daar is dan weer geen bewijs gaan. Misschien was hij wel gewoon de David Copperfield van zijn tijd.

En nog een onbekende, is eigenlijk zijn huidskleur. De oudste ‘realistische’ afbeeldingen van Jezus dateren van enkele honderden jaren na zijn dood. Daarop wordt hij telkens afgebeeld als een soort van hippie met een vrij lichte huidskleur, een baardje, donkerbruine, lange lokken en bruine ogen.

In de Lijkwade van Turijn, waarvan voor 99 procent zeker is dat ze van Jezus was, staat zijn gezichtsafdruk nog. Ook daarop is de baard en het lange haar duidelijk zichtbaar.

Wetenschappers, die verschillende ‘resten’ van overledenen uit die tijd hebben onderzocht, maakten een 3D van hoe Jezus er volgens hen moet uitgezien hebben: een lichtgetinte huid die verweerd was van het vele buiten slapen en werken.

Samengevat: allicht had ‘de echte’ Jezus geen roomblank velletje, maar een lichtgetaande huid zoals pakweg Zuid-Europeanen. Maar nu we er toch over bezig zijn: in Afrika beelden ze Jezus af als een Afrikaan. Kortom: niemand weet met zekerheid hoe Jezus er uitzag.

2.-3D-van-hoe-Jezus-er-volgens-wetenschappers-uitzag

Image 2 of 3

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.