De 45-jarige ontwerper Ricky Ma uit Hongkong haalde drie jaar geleden de wereldpers.

Hij bouwde anderhalf jaar lang aan een levensechte robot die hij ‘Mark 1’ noemde. ‘Mark 1’ was ook de naam die het Marvel-personage Tony Stark gaf aan zijn allereerste Iron Man-pak. Het was ook in de Iron Man-reeks dat de actrice Scarlet Johansson voor het eerst opdook als de Black Widow.

De benaming van de robot is niet de enige connectie met de bloedmooie actrice. Qua uiterlijk is de robot haast niet te onderscheiden van miss Johansson. Maar in tegenstelling tot een liefdespop die je enkel een koude staar geeft nadat jij jouw usb-kabel in haar poort hebt geplugd, kan deze ‘dame’ praten, bewegen en reageren op wat de ontwerper zegt.

Geef je haar een compliment, dan relaxen de spieren rondom haar ogen, gaan haar mondhoeken omhoog en komt er een bedankwoordje uit haar digitale stembanden.

Ricky Ma gebruikte een 3D-printer om het skelet te bouwen en die ‘botten’ bevestigde hij vervolgens aan een elektronische machine, zodat zijn Scarlet ook daadwerkelijk kan bewegen.

Onze Ricky moest enkele technologische hoogstandjes klaarspelen om deze sexy broodrooster te doen functioneren als het hoort. Zo was het moeilijk om de robot te laten balanceren en raakten de elektromotoren vaak oververhit. De huid bestaat uit siliconen om haar er menselijker uit te laten zien, maar het duurde onmenselijk lang vooraleer hij erin slaagde deze huid over het skelet te trekken. Want een vrouwelijke robot met cellulitis doe je software niet meteen veranderen in hardware.

Ben je benieuwd hoe hij erin slaagde Scarlett anatomisch correct na te bouwen en er enige vorm van emotie in te proppen? Dat kan. Beter nog, je kan voortaan jouw eigen versie maken met een uiterlijk naar keuze. 

Een P-babe, adultster of La Esterella? Alles is mogelijk. Want Ricky Ma heeft al zijn ervaringen, handleidingen en ontwerpen in een zeer gedetailleerd boek neergepend, met de bijhorende 3D-bestanden.

Zijn creatie heeft hem in totaal 50.000 dollar gekost, maar door het aandachtig lezen van zijn boek zou je volgens hem veel tijd en geld kunnen uitsparen, daar hij hoopt dat je van zijn fouten leert.

Je kan zijn boek hier bestellen voor 70 euro. Lezen maar en wie weet, kan je misschien tijdens de resterende lockdown een partner hebben die letterlijk en figuurlijk vonken geeft in bed.

 

 

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."