Vorige week dinsdagnamiddag 29 september kreeg de lokale politie Balen-Dessel-Mol een dringende oproep vanuit het filiaal van Dreamland langs de Molderdijk in Mol.

Een 21-jarige Poolse vrouw werd door de winkeldetective op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De dievegge wilde verscheidene multimediatoestellen met een winkelwaarde van meer dan 500 euro buit maken in een speciaal daartoe voorbereide handtas. Bij dergelijke voorbereide of “geprepareerde” handtassen is een folie aangebracht waardoor het alarm niet afgaat bij het verlaten van de winkel.

Wanneer de dievegge door het winkelpersoneel werd tegengehouden, gedroeg de vrouw zich weerspannig. De vrouwelijke verdachte werd door haar partner, een 29-jarige Poolse man, opgewacht in een voertuig op de parking van Dreamland.

Deze werd op zijn beurt door het interventieteam van de lokale politie onderschept. Bij de controle van het voertuig werden nog eens verschillende gestolen goederen aangetroffen, hoofdzakelijk spelconsoles.

Beide verdachten werden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De Poolse verdachten werden uiteindelijk aangehouden onder elektronisch toezicht (ze kregen dus een enkelband).

Het onderzoek naar deze feiten wordt volgens het parket nog verdergezet. Lees: er wordt nagegaan wat ze eerder gestolen hebben.